Vintage keukenaccessoires

Category: Vintage Retro Comments: No comments

Oude accessoires gebruiken om je keuken nieuw leven in te blazen; vintage keukenaccessoires tref je tegenwoordig steeds vaker in een hippe keuken. Met slechts enkele retro-spullen kun je het interieur van je keuken al een uniek karakter geven, en daarbij niets aan functionaliteit verliezen.

 

Eén van de manieren om je keuken een retro-tintje te geven is door bepaalde, kenmerkende accessoires aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan vintage voorraadpotten of -blikken. Er is ongelofelijk veel variatie in model en kleur, zodat je volledig naar eigen wensen de keuken kunt aanpassen. Je kunt deze potten of blikken online vinden, of door bijvoorbeeld lokale markten af te speuren. Niet alleen geeft het een leuke draai aan de keuken; het is ook een pragmatische manier om thee of droge voedingsmiddelen te bewaren. Naast voorraadpotten, behoren vintage broodtrommels en lunchtrommels ook al langer tot één van de grootste keukentrends, en zijn daarom ook onmisbaar tussen andere vintage keukenaccessoires.

 

Ouderwetse thee- of koffiepotten zorgen ook voor een nostalgische, warme sfeer. Ook hier valt eindeloos te combineren en variëren. Je kan voor een rustieke, gemoedelijke stijl gaan die ouderwetse gezelligheid uitstraalt, of juist voor een stoere, felle kleur kiezen. Vooral in combinatie met modernere accessoires, zal de laatste een echte eye-catcher in de keuken zijn. Om het geheel compleet te maken, kunnen vintage bekers en mokken voor een gehele vintage-set zorgen.

 

Daarbij kunnen ook enkele decoratieve spullen helpen om de keuken een retro uiterlijk te geven. Bepaalde vintage onderzetters en placemats kunnen de eettafel enorm opleuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderzetters in de stijl van vintage reclames of pop-up art, of een ouderwetse vinyl plaat als onderzetter voor een pan.

 

Tenslotte is een vintage keukenweegschaal dé tip om een echt retro gevoel in de keuken te creëren. Het garandeert een reactie van bezoekers en is daarbij ouderwets leuk om te gebruiken. Met allerlei kleuren en groottes is het een accessoire die, ondanks zijn unieke, karakteristieke uiterlijk, makkelijk bij een bepaalde keukenstijl is toe te voegen.

 

De vintage-accessoire keukentrend is een geweldige manier om je keuken op te leuken. Het is daarom zeker de moeite waard om bij het volgende bezoek aan een lokale markt of pop-up winkel op zoek te gaan naar die ene retro accessoire die jouw keuken af maakt!

Leave a reply