Veiligheid boven alles, zorg voor antislip in huis!

Category: Vintage Retro Comments: No comments

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er gebeuren dagelijks heel veel ongelukken in huis. In veel gevallen kom je er met een blauwe plek of een schaafwond van af, maar helaas loop het ook (te) vaak niet goed af. Medische hulp is dan noodzakelijk, in sommige gevallen zelfs met spoed. Je hebt het soms niet door dat een ongeluk ook bij jou kan gebeuren. Je verwacht het niet en denkt er ook niet zo snel aan. Toch is het goed om er zo af en toe wel even bij stil te staan en de veiligheid in je huis eens goed onder de loep te nemen. Is jouw huis wel zo veilig als je denkt?

Ongelukken door uitglijden
Veel ongelukken gebeuren doordat mensen uitglijden. Dat kan in de woonkamer zijn op de laminaatvloer, maar ook op de badkamertegels waarbij je bijvoorbeeld je hoofd kunt stoten als je verkeerd terecht komt. Als je je hoofd dan stoot tegen een hard of scherp voorwerp kan dat natuurlijk helemaal verkeerd aflopen. Je kunt uitglijden voorkomen door antislipmatten te leggen op plekken in huis waar het glad is. Natuurlijk is het geen optie om je hele vloer in de woonkamer van antislipmatten te voorzien. Het gebruik van antislip sokken is daarvoor een hele goede oplossing. Antislip matten kun je wel gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer of onder een glad vloerkleed.

Van de trap glijden
Van alle locaties in huis is de trap waarschijnlijk het meest gevaarlijk. Veel ongelukken die op de trap gebeuren lopen niet met enkel een blauwe plek af. Als je van boven helemaal naar beneden valt is dat erg gevaarlijk. Met gladde sokken op gladde traptreden lopen is gevaarlijk. Je kunt ook op de trap antislipsokken dragen, maar dat gebeurt vaak niet het gehele jaar door. Nog beter is het om je trap van antislip te voorzien. Wanneer je een antislip trap hebt is de kans dat je van de treden afglijdt een heel stuk kleiner. Met speciale antislip strips maak je eenvoudig van je trap een antislip trap!


Leave a reply