Koop je rolgordijn online

Category: Vintage Retro Comments: No comments

Het is geen slecht idee om te overwegen om je rolgordijnen online aan te schaffen. Je bespaart dan soms wel 70 procent van de prijs in een fysieke winkel en de kwaliteit is niet minder. Webwinkels betalen namelijk geen kosten voor het huren van een winkelpand. Daarnaast laten ze het opmeten en ophangen vaak aan jou over, waardoor je geld bespaart. Dit is niet moeilijk en je krijgt duidelijke instructies. Webwinkels zorgen zelfs voor de gemakkelijkste bevestigingsmethoden en je hoeft geen doe-het-zelf ervaring te hebben om ze op te hangen. Op die manier bespaar je veel geld, maar weet je zeker dat je kwaliteit ontvangt. Lees wel altijd van tevoren even de retourvoorwaarden door en zorg dat je je daar comfortabel bij voelt. En kies voor een webwinkel met het Webshop Keurmerk voor complete zekerheid.

Meer mogelijkheden met DUO rolgordijnen

Een andere optie die je hebt is om te kiezen voor DUO rolgordijnen. Deze gordijnen bestaan uit twee lagen stof die je afzonderlijk van elkaar bedient. De ene stof is dan vaak lichtdoorlatend en transparant terwijl de andere stof donkerder is. Op die manier creëer je het uiterlijk van jaloezieën, want door de twee stoffen over elkaar heen te schuiven ontstaan er brede banden. De ene band laat wel licht door en de andere minder of niet. Zo heb je meer invloed op hoeveel zon en licht je weert dan met een standaard rolgordijn.

Het onderhoud van rolgordijnen

Rolgordijnen zouden niet snel vies moeten worden en trekken niet automatisch stof aan, zoals lamellen dat wel doen. Daarom is het onderhoud van je rolgordijn bijzonder gemakkelijk. Een vlek of stof kun je vaak simpelweg afborstelen met een droge en zachte borstel. Dit doe je af en toe even, om je rolgordijnen mooi te houden. Gaat de vlek daar niet van weg, dan probeer je het eerst met een vochtige doek. Echt hardnekkige vlekken kun je verwijderen door het rolgordijn even in een bad met lauwwarm water te leggen en te laten weken. Gebruik alleen echt zachte schoonmaakmiddelen en liever helemaal geen, om de kleur te behouden. Laat het rolgordijn altijd goed drogen voordat je hem oprolt.

Het beste rolgordijn voor jou

Het is dus wel duidelijk dat rolgordijnen geschikt zijn voor elk interieur, voor elk raam en voor elke situatie. Er zijn zelfs rolgordijnen te krijgen die in vochtige ruimtes kunnen worden opgehangen. De keuze voor een rolgordijn is uitstekend en je zal er niet door worden teleurgesteld. Het enige wat je nu nog moet doen is het vinden van het beste rolgordijn voor jouw persoonlijke doeleinden.

Tags:  

Leave a reply