Flamboyant uit Duitsland

Category: Vintage Retro Comments: No comments

Wanneer we aan Duitsland denken en het Duitse volk, denken we nou niet aan de meest flamboyante volk. Duitsers staan bekend als nuchtere harde werkers zonder humor maar met precisie. Net als de Nederlanders zijn Duitsers ook een volk dat normaal doen al gek genoeg vindt, behalve als het om voetbal gaat natuurlijk. Maar zelfs daar speelden de Duitsers met Duitse precisie een aantal jaar geleden de flamboyante Brazilianen weg met een 7-1 overwinning in de halve finale van het WK. Toch hebben de Duitsers wel redelijk uitspattende flamboyante aspecten in hun cultuur. In dit artikelen bespreken we de flamboyante kant van Duitsland.

Feestscène in Berlijn

Een paar jaar geleden was ikzelf in Berlijn op vakantie en als jonge student wilde ik natuurlijk het nachtleven ontdekken. De clubs in Berlijn zijn spectaculair maar ook zeer underground. Sommige clubs liggen in het industriegebied en zijn daardoor zeer afgelegen. Maar in de avond wordt het ontzettend druk. Je komt hier allemaal interessante figuren tegen met zeer uitspattende persoonlijkheden en kledingstijlen. Ook de muziek die in deze clubs gespeeld wordt is spannend. Duitsers houden van een alternatieve stijl, zowel als het gaat om rock en elektronische muziek. Over het algemeen is techno erg populair in Duitsland.

Kledingstijl

Wanneer we aan Duitse auto’s denken, denken we aan luxe, status maar weinig flamboyant. Heel anders dan de Ferrari of de Lamborghini. Dus het is logisch dat we bij kleding denken aan mannen in pak in een BMW of Mercedes. Maar zoals ik al aangaf zijn er veel jonge Duitsers die zich zeer flamboyant kleden. Daarnaast zijn er ook fantastische Duitse designers zoals Philipp plein van wie de stijl ontzettend uitspattend is. Philipp Plein begon als een meubeldesigner en was al erg succesvol. De eerste kledingstukken die hij creëerde waren het resultaat van spelen met stoffen die waren overgebleven uit de ontwerpen van zijn meubelstukken.

Philipp plein is zeer succesvol wanneer het gaat om kleding en is daardoor ook rijk. Hij is de sponsor van de voetbalclub AS Monaco. Je ziet dan ook in zijn ontwerpen dat hij een sportliefhebber is. De kleding is een combinatie van sport en luxe. En zoals ik aangaf zijn de kleren flamboyant. Ze hebben grote prints in felle kleuren en vaak ook groot de merknaam op de kleding. De schoenen zijn van prachtig leer gemaakt maar hebben ook een sportieve flair. Je kunt ze dus dragen naar het werk maar ook naar feesten of andere gelegenheden.

Leave a reply