De modetrends van 2023 (incl. Studio Anneloes)

Category: Vintage Retro Comments: No comments

De mode-industrie is zeer beweeglijk. Daarom moet jij dat ook zijn, anders is er geen enkele mogelijkheid dat je een beetje met de mode mee kunt gaan. Toch is het vrij moeilijk om altijd maar op de hoogte van al die trends te blijven en te ontdekken wat er bij jou past. Gelukkig kunnen we het wel een beetje makkelijker voor je maken en dat gaan we dan ook zeker doen. We vertellen je namelijk in deze blog wat de trends in de mode zijn en betrekken daarbij ook Studio Anneloes. Dit merk is in Nederland opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de industrie. Kortom; een interessant onderwerp. Lees je mee?

Duurzaamheid en Studio Anneloes

Duurzaamheid en milieu blijven een belangrijk thema in de mode-industrie. Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in de impact van kleding op het milieu en zoeken naar merken die milieuvriendelijke materialen gebruiken en productiemethoden toepassen die de impact op het milieu minimaliseren. Dit snapt Studio Anneloes als geen ander en daarom staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij dit merk. Dit zie je door haar vier waarden die zij hanteren; made to keep, made to last, made to wear en made to care. Deze waarden zorgen allen voor een betere planeet.

Zo zijn er doelen gesteld die een goede leefsituatie voor de arbeiders garanderen, korte lever afstanden, duurzame materialen en verpakkingen en ga zo maar door. Kortom; een mooie ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid in de mode-industrie. 

Minimalistisch

Minimalistische stijlen zullen naar verwachting ook blijven groeien in populariteit, alhoewel ze al heel erg in trek zijn. Deze stijl omvat eenvoudige en tijdloze ontwerpen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en duurzaamheid in plaats van op trends. Kledingstukken met een minimalistische esthetiek zullen ook meer mogelijkheden bieden voor personalisatie en maatwerk.

Dit betekent ook meteen dat de kledingstukken een stuk meer tijdloos zijn. Dit zie je ook heel goed terug in de collectie van Studio Anneloes. Ze blijven innoveren, nieuwe lijnen uitbrengen en nieuwe dingen lanceren, maar de kleding blijft goed. De kleding kun je blijven dragen en dat is grotendeels te danken aan de minimalistische ontwerpen. 

Comfort

Comfortabele en functionele kleding is ook enorm populair. Dat is niet geheel verwonderlijk. De tijd dat iedereen in pak en rok moest, is voorbij. Mensen mogen grotendeels dragen wat zij willen dragen en dat is mooi. Toch betekent dit niet meteen dat je een trainingspak moet gaan dragen naar werk. Comfortabel gekleed zijn én er goed uitzien, ook dat is mogelijk. Dit is een missie van Studio Anneloes en ook daar zijn veel vrouwen over te spreken. Dat betekent dat je naar werk kunt en daarna meteen door kunt naar een lange reis naar huis; je voelt je toch op je gemak. Het is niet langer nodig om je oncomfortabel te voelen in de kleding die je draagt. Zachte materialen en fijne ontwerpen zorgen er allemaal voor dat deze trend wordt gewaarborgd door Studio Anneloes. Weer een prachtig voorbeeld van deze ontwikkelingen dus! 

Leave a reply